Westwijk Makelaars
Blog

Er staan bijna altijd meerdere huizen in dezelfde buurt te koop. Hoe laat je jouw huis opvallen en zorg je ervoor dat jouw huis voor een goede prijs wordt verkocht? Je kunt hierbij het beste een ervaren makelaar inschakelen. Een makelaar weet wat belangrijk is bij het verkopen van een huis en kunt u met het hele proces helpen.


Ik adviseer als makelaar al tientallen jaren mensen die hun huis zo goed mogelijk willen verkopen. Het kan een emotioneel traject zijn. Ervaring en een goede klik met een makelaar is daarbij belangrijk. Bij mij is de verkoop van uw huis in goede handen.

Neem contact op


Prijsbepaling

Ten eerste is het bij het verkopen van een huis belangrijk om de prijs te bepalen. Om de prijs van een woning te bepalen, dien je op de hoogte te zijn van de huidige woningmarkt en de waarde van het huis.


Naast de gemiddelde prijzen op de woningmarkt is het belangrijk om te kijken naar de plaats waarin de woning staat, de staat van het huis, de grootte en de ligging.


Ligt het huis dicht bij de stad, in een mooie groene omgeving of heeft het een grote tuin, leg hier de focus op. Mensen die op zoek zijn naar deze specifieke aspecten bij het kopen van een huis, komen op die manier bij uw huis terecht.


Als ervaren makelaar kan ik u helpen bij het bepalen van de prijs.


Zichtbaarheid

Als de prijs is bepaald en alle belangrijke aspecten van het huis op een rijtje zijn gezet, moet het huis onder de aandacht komen en op de juiste manier gepresenteerd worden. Zichtbaarheid is een belangrijk aspect bij het verkopen van een huis, zowel zichtbaarheid online als offline.


Het is zaak om het huis op meerdere online kanalen te verspreiden zodat het een groter bereik krijgt. Voorbeelden hiervan zijn Funda en Facebook. Daarnaast kan er door middel van een brochure of het grote netwerk van een makelaar makkelijk contact worden gemaakt met potentiële kopers.


Waar ik u mee kan helpen bij het verkopen van uw huis

Als u van plan bent uw huis te verkopen, zijn er een aantal stappen te volgen, waarbij we u uiteraard kunnen helpen:

  1. Waardebepaling: We geven u meteen een bepaling van de waarde van het huis, gebaseerd op de woning, recente transactiegegevens, en natuurlijk onze ervaring in de markt. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

  2. Marketing: We zorgen er voor dat de sterke kanten van uw woning onder de aandacht komen van een zo groot mogelijk publiek. Dit betekent dat het online op de juiste platforms zoals Funda en vbo.nl wordt gepost, als ook op onze website. Natuurlijk gaan we het ook direct promoten aan ons grote netwerk van makelaars en kandidaat kopers.

  3. Bezichtigen: De woning kan nu bezichtigd worden. Ik ben helemaal op de hoogte van de sterke punten van het huis en de buurt waarin het zich bevind, en zal zelf bij ieder bezichtiging aanwezig zijn.

  4. Onderhandeling: Als er een bod wordt gedaan krijg u dat meteen te horen en bespreken we meteen de beste strategie. Wij voeren de onderhandelingen over de prijs als ook de voorwaarden zoals het moment van overdracht, roerende zaken en dergelijken. Uiteraard zorgen we voor de hoogst mogelijke verkoopopbrengst.

  5. Overdracht: Het verzorgen van een vlotte en positieve overdracht behoort ook tot ons takenpakket. Dit gaat via de notaris waarbij de notariële stukken  correct opgesteld moeten worden, en waarbij we de verplichtingen van de koper in het oog houden. U wordt onder andere beschermt met de benodigde ouderdoms- en asbestclausules.

Ik snap dat het verkopen van uw huis niet alleen een zakelijke, maar ook een emotionele aangelegenheid is. U als huiseigenaar staat bij mij centraal, en niet enkel het huis. 

Samen stellen we een verkoopplan op aan de hand waarvan u beslist of u met ons in zee gaat, zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten. 

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod