Westwijk Makelaars

Ben je van plan om een huis te kopen in Uithoorn?

Een huis kopen in Uithoorn is steeds populairder. Als je op zoek bent naar rust en ruimte, maar toch binnen de Randstad wil blijven, dan is Uithoorn uitermate geschikt. Met net onder de 30.000 inwoners en een oppervlakte van 19.49 km2 valt de gemeente onder de plusregio Stadsregio Amsterdam. Een oude gemeente, bestaande uit twee dorpskernen, met de Thamerkerk uit 1835 en verschillende forten die deel uitmaakten van de Stelling van Amsterdam. Een gemeente met geschiedenis, vol cultuur en ruime groene wijken, ideaal voor gezinnen.

 

Bereikbaarheid van Uithoorn

Via de N201, die rond het centrum loopt, zit je zo op de N521 of N231 richting Amstelveen, of naar het zuiden richting Utrecht of Leiden. Ook met de bus is Uithoorn makkelijk bereikbaar, via lijn 170 naar Amstelveen en Amsterdam Centraal. Op die manier zit je natuurlijk ook zo op Schiphol aan de ene kant, of in het Groene Hart aan de andere kant van het dorp. De oude spoorverbinding is er al lang niet meer, alhoewel de route nu gebruikt wordt als busbaan, maar het oude stationsgebouw staat er nog wel. Dat is tegenwoordig een restaurant.

Binnenkort wordt de oude spoorweg in gebruik genomen om de Amsteltram in te zetten, die wordt dan verlengd vanuit Amstelveen Westwijk. Maar het fijnste in Uithoorn is lekker met de fiets overal naartoe. Zowel binnen als tussen de wijken liggen fietspaden die maar beperkt toegankelijk zijn voor auto’s. Aangezien ook de N201 omgeleid is in een rondweg, is Uithoorn een oase van rust en ruimte.

 

Wat meer over Uithoorn

De naam Uithoorn komt van Uythoorn, en verder terug ‘Ute Hoirne’, wat uithoek betekent, en is al vanaf de middeleeuwen gelegen aan het Zijdelmeer. Landbouw en veeteelt waren oorspronkelijk de bestaansmiddelen van Uithoorn en ook het toendertijd grotere gebuurtschap Thamen, wat nu een wijk van Uithoorn is geworden. De economische ontwikkeling is door de eeuwen heen beperkt gebleven waardoor het landschap zijn karakter heeft behouden. De geschiedenis is terug te beleven door middel van een aantal oorlogsmonumenten, beelden, sculpturen en objecten, geplaatst in de openbare ruimte.

Alle vormen van onderwijs zijn aanwezig in Uithoorn, met een aantal basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Vmbo tot havo-vwo en gymnasium worden aangeboden. Er is ook een speciale onderwijs inrichting, en op middelbaar niveau een praktijkschool.

Het Groene Hart, een Nationaal Landschap, begint net ten zuiden van Uithoorn, het begin daarvan is het Natuurgebied Uithoorn, een prachtig veenweide gebied. Ook het Zijdelmeer bevat rietvelden, graslanden en een moerassig bos waar je heerlijk kunt wandelen.

 

In welke wijk van Uithoorn kun je het beste gaan wonen?

Er zijn twee kernen in Uithoorn. In het oostelijke gedeelte van de gemeente liggen de wijken Thamerdal, Zijdelwaard, Legmeer, Meerwijk en Europarei, en het stadscentrum. Het Thamerdal is de oudste wijk van Uithoorn, gebouwd vanaf de jaren ‘40 en ligt nu waar in de middeleeuwen het grotere buurtschap Thamen lag. Dat is nu ten noorden van de N196. De wijk grenst aan het Stadscentrum, met een nieuw winkelcentrum, gelegen aan het Amstelplein. Een groot en gevarieerd aantal eetcafés en winkels geven Uithoorn een gezellige uitstraling. Het is dan ook goed toeven in deze buurt, met veel barretjes en restaurants.

De wijk Legmeer bestaat uit de buurten de Legmeer, Legmeer-west, Burg, Kootpark, Park Krayenhof en Buitenhof. Gelegen waar voorheen de legmeer polders te vinden waren, en daarvoor uiteraard een aantal grote plassen waar de naam vandaan komt. Zo ook de wijk Zijdelwaard, die gelegen is aan het nog steeds bestaande Zijdelmeer. Aan de zuidelijke kant van het Zijdelmeer liggen Meerwijk-West en Meerwijk-Oost, die voornamelijk eengezinswoningen bevat, met straten die ingericht zijn als woonerf.

De andere kern, in het westelijke en zuidelijke deel van Uithoorn, is de Kwakel. Deze laatste bestaat voornamelijk uit fruit- en veeteelt gebieden. Qua oppervlakte is dit de grootste buurt, en bevat het Fort De Kwakel, wat als een werelderfgoed gerekend wordt. Tegenwoordig doet het niet meer dienst als fort, maar als Bar het Fort.

Contact opnemen Woningen bekijken in Uithoorn

Huis kopen in Uithoorn

Als u geinteresseerd bent in de aankoop van een huis of uw huis wilt verkopen in Uithoorn staan wij voor u klaar. We zijn een laagdrempelig kantoor met veel aandacht voor de klant. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

Contact opnemen

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod