Westwijk Makelaars
Blog

Huis kopen Aalsmeer


Wonen in Aalsmeer

Het is fijn wonen in Aalsmeer. Een derde van het gebied bestaat uit water, dus er is veel te doen aan watersporten, zoals zeilen, surfen en zwemmen. Er zijn dan ook tal van jachthavens, en een aantal privé eilanden, allemaal gelegen aan de Westeinderplassen.

Het is wat je noemt, een lintdorp. Door de lintbebouwing en de kwekerswoningen is het een leuke mix van woonwijken, villa’s en vrijstaande woningen.

Voor ieder wat wils dus.

Je kunt met de boot zelfs gewoon het centrum binnen en aanleggen aan het Praamplein om even koffie te gaan drinken of boodschappen te doen. Toch is Aalsmeer ook van economisch belang, met de grootste bloemenveiling ter wereld en natuurlijk gelegen vlak aan luchthaven van Schiphol.


Westijk makelaars in Aalsmeer

Ik begeleid al jaren verkopers en kopers in Aalsmeer. Amstelveen en Aalsmeer beginnen steeds meer naar elkaar toe te groeien, niet alleen bestuurlijk, maar ook fysiek.


De in 2009 – 2012 aangelegde wijk Aalsmeer Nieuw Oosteinde is praktisch Amstelveen. Het ligt letterlijk tegen de grens van Amstelveen aan. Toch is de bouwstijl van de wijk uniek en zeer kindvriendelijk.


Economie en bereikbaarheid van Aalsmeer

Aalsmeer ligt tegen Schiphol aan, tussen het Amsterdamse Bos en de Westeinderplassen.

Je bent dan ook snel op luchthaven, indien nodig. Deze is natuurlijk van grote invloed op de gemeente en zijn inwoners. Aan de ene kant is het van groot belang voor onze economie en welvaart, maar van de andere kant is er ook wat geluidsoverlast en zijn er ruimtelijke beperkingen. Het is dan ook belangrijk dat je je van tevoren goed laat inlichten over de verschillende buurten. Hier kan ik je natuurlijk bij helpen.

De andere economische grote partij is de bekende bloemenveiling. Deze zorgt voor veel werkgelegenheid voor Aalsmeerders, want het is de grootste veiling waar dan ook, en zelfs een van de grootste handelshuizen ter wereld! Handig gelegen op slechts 13 kilometer afstand van Amsterdam, ben je zo op de rondweg via de N232. Ook lopen er bussen naar Amsterdam, Schiphol en Mijdrecht.


Waarom zou je een huis kopen in Aalsmeer?

Met ongeveer 31.000 inwoners is Aalsmeer geen grote gemeente. Het omvat het dorp Aalsmeer dat aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder ligt, en een aantal dorpen en gehuchten. Calslagen, Kudelstaart en Vrouwentroost zijn allen gelegen aan de Westeinderplassen. Vooral Kudelstaart is hier een bekend watersportgebied en omvat ook het Fort bij Kudelstaart, wat deel uit maakt van de Stelling van Amsterdam. Ten oosten van Aalsmeer dorp ligt Oosteinde, met de wijken ‘Rode Dorp’ naar aanleiding van de rode dakpannen, Plan Blom, met straatnamen afgeleid van het Huis van oranje en Nieuw-Oosteinde, een van de nieuwere uitbreidingen daarvan.

De Westeinderplassen is het grootste open water gebied van de randstad, en het grootste binnenwater van heel Nederland. Het is een prachtig natuurgebied ontstaan door turfafgravingen sinds 1650. Met een oppervlakte van meer dan tien vierkante kilometers, bestaande uit een grote plas en verschillende kleinere plassen, die met elkaar in verbinding staan door een netwerk van slootjes. Het is een bekende plek om te zeilen, surfen, zwemmen en roeien. Het gebied zit nog vol met vogels en zeldzame planten. Ook zijn er nog snoek, paling en Europese meerval aanwezig.

Al met al zelf vind ik Aalsmeer een prachtige gemeente om te wonen. Rust en ruimte, veel water en genoeg te doen, maakt de gemeente erg prettig wonen voor gezinnen en liefhebbers van water en buiten activiteiten.

Er wordt ook veel georganiseerd in het ‘dorp’.

Huis kopen in Aalsmeer

Er is geen grotere vrijheid dan je eigen huis te kunnen kopen. Je kunt het renoveren wanneer je wil, inrichten zoals je wil en zelfs een nieuwe keuken installeren als je wil. Vergeleken met huren heeft het veel voordelen. Ook financieel is het voordeliger om een huis te kopen;

  • Het is een investering doordat je kapitaal opbouwt

  • Maandelijkse lasten staan voor de nabije toekomst vast zonder de kans op onvoorziene prijsopslagen

  • Uiteindelijk heb je je eigen huis en een stuk lagere maandelijkse lasten

  • De hypotheekrente staat momenteel erg laag

  • De hypotheekrente kun je zelfs van je inkomensbelasting af laten trekken

Er komt natuurlijk wel wat bij kijken om je eigen huis te kopen, en vooral ook bij het afsluiten van een hypotheek. Hoe veel kan ik lenen? Hoe lang zit ik aan de lening vast? Wat zijn de extra kosten die er bij komen kijken en hoeveel moet ik zelf nog bijleggen? Met al deze vragen kun je bij de hypotheekadviseur of makelaar terecht. En dan natuurlijk de vraag; ‘waar wil ik gaan wonen’? Nou, als het aan mij ligt kun je lekker in Aalsmeer terecht!

 

Neem contact op

 

 

Neem contact op

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod