Westwijk Makelaars

Verhuur je Woning met Vertrouwen met Westwijk Makelaars

Het verhuren van een woning brengt zijn eigen set aan uitdagingen en regelgeving met zich mee. Met de steeds veranderende regels rondom puntentelling, energie labels, gemeubileerde opties en de specifieke kosten die daarbij komen kijken, is het navigeren door de verhuurmarkt complexer dan ooit.

Sta je op het punt je woning te verhuren?

Of je nu een bestaande woning wilt verhuren waar je zelf in hebt gewoond, of een nieuwe aankoop als beleggingsobject beschouwt, de financiële en wettelijke aspecten zijn cruciaal. Met een huidige overdrachtsbelasting van 10,4% op beleggingspanden en de cruciale puntentelling die kan leiden tot een vastgestelde huurprijs binnen de sociale huurgrens, is het zaak zorgvuldig te werk te gaan bij het bepalen van de huurprijs.

Slimme huurders weten hun weg naar de huurcommissie te vinden als de woning niet aan het puntenstelsel voldoet, wat kan resulteren in een aanpassing van de huurprijs naar beneden. De verhuurmarkt is zonder twijfel complexer geworden.

Bij Westwijk Makelaars zijn we volledig op de hoogte van alle actuele wet- en regelgeving en adviseren we je over de optimale huurprijs en noodzakelijke woningaanpassingen om te voldoen aan de marktvereisten.

Wat wij bieden:

 1. Duidelijkheid vanaf het begin:

  We zorgen voor een passend huurcontract, beschikbaar in zowel Nederlands als Engels, zodat alle afspraken helder zijn voor potentiële expat huurders.
 2. Geen verrassingen achteraf:

  Wij adviseren over het regelen van energieafnames voor toekomstige huurders, inclusief het vastleggen van voorschotten voor bijvoorbeeld blokverwarming, terwijl water en elektra individueel geregeld worden.
 3. Verzekeringen:

  Als verhuurder ben je verantwoordelijk voor de opstalverzekering van het pand. De keuze voor een inboedelverzekering hangt af van de vraag of de woning gestoffeerd of gemeubileerd wordt verhuurd.
 4. Onderhoud en reparaties:

  Kleine gebreken vallen onder de verantwoordelijkheid van de huurder, terwijl jij zorgt dat de woning voldoet aan de normale woonfunctie, inclusief een werkende cv-ketel.
 5. Onderhoud tuin en nadere afspraken:

  Bij verhuur van een grondgebonden woning dient ook het tuinonderhoud besproken te worden, waarbij de huurder verantwoordelijk is voor het netjes houden van de tuin.
 6. Waarborgsom:

  Standaardvragen we een waarborgsom van minstens twee maanden huur om eventuele schade gedurende de huurperiode te dekken.

Met Westwijk Makelaars aan je zijde wordt het verhuren van je woning een zorgeloos proces, van begin tot einde. Vertrouw op onze expertise om je te leiden door het verhuurlandschap, zodat je woning niet alleen aan de juiste huurders wordt gepresenteerd, maar je ook beschermd bent tegen de complexiteit van de hedendaagse verhuurmarkt.

Neem contact op

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod