Westwijk Makelaars
Blog

Huis verkopen Aalsmeer

Als u uw huis wil verkopen maar er staan in de buurt al meerdere huizen te koop, hoe zorgt u dan toch dat u uw woning voor een goede prijs kunt verkopen?

Als makelaar adviseer ik al tientallen jaren mensen hoe ze hun huis zo goed mogelijk kunnen verkopen. Mijn filosofie is dat we het goed met elkaar moeten kunnen vinden. Het kan een emotioneel traject zijn, ervaring en korte lijnen is dan prettig.

Neem contact op


De huizenmarkt in Aalsmeer

Wilt u uw huis in Aalsmeer verkopen? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de huidige markt en de aantrekkelijkheid van uw woning, om zo de optimale prijs te bepalen.

Met net iets meer dan 32.000 inwoners is Aalsmeer geen stad te nomen, maar Aalsmeer is wel een erg fijn dorp om te wonen.

Een derde van het gebied bestaat uit water, dus het is erg in trek bij mensen die houden van watersporten, zoals zeilen, surfen, en zwemmen. Vooral ook in Kudelstaart zijn er tal van jachthavens, en een aantal privé eilanden, allemaal gelegen aan de Westeinderplassen. Het centrum van Aalsmeer is aantrekkelijk omdat je er met de boot gewoon aan kunt leggen, bijvoorbeeld om koffie te gaan drinken of boodschappen te doen.

Economie in Aalsmeer

Ook op economisch vlak is Aalsmeer belangrijk, en dus aantrekkelijk om te wonen, met de grootste bloemenveiling ter wereld en natuurlijk gelegen vlak aan luchthaven Schiphol. Gemeente Aalsmeer bestaat uit 2 woonplaatsen, 3 wijken en 9 buurten, met in totaal meer dan 13.000 woningen, voornamelijk eengezinswoningen en bovenwoningen. Het is dus belangrijk dat uw huis opvalt als u het vlot wil kunnen verkopen.

Aangezien huizen in Aalsmeer aanzienlijk goedkoper zijn dan in Amsterdam, maar toch goed bereikbaar, zijn er veel mensen die op zoek zijn naar een woning in deze geburen. Er zijn dan ook behoorlijk wat huizen bijgebouwd in de afgelopen vijf jaar, bijna 1000 woningen, om aan die vraag te voldoen.

Hoe verkoopt u uw huis in Aalsmeer

Woningen verkopen is echt vakwerk. Er moet gezorgd worden dat uw huis onder de aandacht komt, en dat het op de juiste manier gepresenteerd wordt op de juiste plek. En natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen het te zien krijgen, online of offline.

Het is natuurlijk ook niet zomaar een zakelijke transactie; u hebt vaak jarenlang kunnen genieten van uw huis, eraan verbouwd en gespijkerd, wellicht uw kinderen er op zien groeien. Verkoop u huis dan ook met dezelfde aandacht voor detail en vakmanschap.

Als u uw huis wilt verkopen in Aalsmeer is dit dus een uitstekend moment om dit te doen!


Wat komt er allemaal op u af als u uw huis wil verkopen in Aalsmeer?

Als u van plan bent uw huis te verkopen, zijn er een aantal stappen te volgen, waarbij we u uiteraard kunnen helpen, als u dat wenst.

  1. Waardebepaling: We geven u meteen een bepaling van de waarde van het huis, gebaseerd op de woning, recente transactiegegevens, en natuurlijk onze ervaring in de markt. Zo weet u meteen waar u aan toe bent.

  2. Marketing: We zorgen er voor dat de sterke kanten van uw woning onder de aandacht komen van een zo groot mogelijk publiek. Dit betekent dat het online op de juiste platforms zoals Funda en vbo.nl wordt gepost, als ook op onze website. Natuurlijk gaan we het ook direct promoten aan ons grote netwerk van makelaars en kandidaat kopers.

  3. Bezichtigen: De woning kan nu bezichtigd worden. Ik ben helemaal op de hoogte van de sterke punten van het huis en de buurt waarin het zich bevind, en zal zelf bij ieder bezichtiging aanwezig zijn.

  4. Onderhandeling: Als er een bod wordt gedaan krijg u dat meteen te horen en bespreken we meteen de beste strategie. Wij voeren de onderhandelingen over de prijs als ook de voorwaarden zoals het moment van overdracht, roerende zaken en dergelijken. Uiteraard zorgen we voor de hoogst mogelijke verkoopopbrengst

  5. Overdracht: Het verzorgen van een vlotte en positieve overdracht behoort ook tot ons takenpakket. Dit gaat via de notaris waarbij de notariële  stukken correct opgesteld moeten worden, en waarbij we de verplichtingen van de koper in het oog houden. U wordt onder andere beschermt met de benodigde ouderdoms- en asbestclausules.

Hoe verkoop ik mijn huis in Aalsmeer?

Ik snap dat het verkopen van uw huis niet alleen een zakelijke, maar ook een emotionele aangelegenheid is. U als huiseigenaar staat bij mij centraal, en niet enkel het huis.


Samen stellen we een verkoopplan op aan de hand waarvan u beslist of u met ons in zee gaat, zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten.


Neem contact op

 

 


Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod