Westwijk Makelaars
Blog


Staan er bij jou in de buurt al meerdere huizen te koop? Hoe zorg je dan toch dat je je huis voor een goede prijs kunt verkopen? Woningen verkopen is vakwerk. Er moet gezorgd worden dat je huis onder de aandacht komt, dat het op de juiste manier gepresenteerd wordt op de juiste plek. En natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen het te zien krijgen, online of offline. Westwijk Makelaars is bekend met Uithoorn en kent alle voordelen en verschillende goede kanten van jouw wijk.

 

 Neem contact op


De huizenmarkt in Uithoorn

Voor mensen en gezinnen die rustig en veilig willen wonen, blijft Uithoorn erg aantrekkelijk. Voor velen is Amsterdam gewoon niet meer te betalen, en ook vergeleken met Amstelveen is Uithoorn een betaalbaar alternatief. Maar ook in Uithoorn, en in De Kwakel, stijgen de prijzen, omdat de regio hooggewaardeerd wordt. Daardoor is de prijs per vierkante meter hoog. Goed nieuws natuurlijk, als je je huis wil verkopen.


Nieuwbouw blijft beperkt

Het aantal nieuwbouwwoningen in Uithoorn is en blijft voorlopig echter relatief laag. Dit komt doordat de uitbreidingsmogelijkheden beperkt zijn. De geluidscontouren van het als maar uitbreidende Schiphol voorkomen nieuwbouwwijken in die richting, en verder wordt Uithoorn ook omringd door beschermde natuurgebieden en kassengebieden. Dit betekent dat de vraag naar woningen hoog is, en het aanbod laag, wat verkopen van een woning makkelijker maakt. In het aankomende decennium wil de gemeente dan ook uitbreiden met zo’n 1000 woningen, worden buurten gemoderniseerd en een aantal flatgebouwen gesloopt om ruimte te maken.


Als je je huis wil verkopen in Uithoorn is dit dus een uitstekend moment om dit te gaan doen!


Wat komt er allemaal op je af als je je huis wil verkopen?

Als je van plan bent je huis te verkopen, zijn er een aantal stappen te volgen, waarbij we je uiteraard kunnen helpen, als je dat wenst.

  1. Waardebepalen: We geven je meteen een bepaling van de waarde van het huis, gebaseerd op de woning, recente transactiegegevens, en natuurlijk onze ervaring in de markt. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.Of we doen een direct bod, dan ben je overal vanaf en kunnen we de papieren bijna meteen opmaken. Wij nemen de kenmerken van het huis met je door en doen een eerste bod. Als je dat wel ziet zitten komen we langs om je huis te taxeren. Vervolgens doen we een definitief bod. Uiteraard vrijblijvend.  1. Marketing: We zorgen er voor dat de sterke kanten van je woning onder de aandacht komen van een zo groot mogelijk publiek. Dit betekent dat het online op de juiste platforms zoals funda en vbo.nl wordt gepost, als ook op onze website. Natuurlijk gaan we het ook direct promoten aan ons grote netwerk van makelaars en kandidaat kopers.

  2. Bezichtigen: De woning kan nu bezichtigd worden. Uw makelaar is helemaal op de hoogte van de sterke punten van het huis en de buurt waarin het zich bevind, en zal zelf bij ieder bezichtiging aanwezig zijn.

  3. Onderhandeling: Als er een bod wordt gedaan krijg je dat meteen te horen en bespreken we meteen de beste strategie. Wij voeren de onderhandelingen betreffende de prijs als ook de voorwaarden zoals het moment van overdracht, roerende zaken en dergelijken. Uiteraard zorgen we voor de hoogst mogelijke verkoopsopbrengst

  4. Overdracht: Het verzorgen van een vlotte en positieve overdracht behoort ook tot ons takenpakket. Dit gaat via de notaris waarbij de notariele stukken correct opgesteld moeten worden, en waarbij we de verplichtingen van de koper in het oog houden. Je wordt onder andere beschermt met de benodigde ouderdoms- en asbestclausules.

 

Hoe verkoop ik mijn huis?

We snappen dat het verkopen van je huis niet alleen een zakelijke, maar ook een emotionele aangelegenheid is. We zorgen er dan ook voor dat u als huiseigenaar centraal staat, en niet enkel het huis. Samen stellen we een verkoopplan opaan de hand waarvan je beslist of je met ons in zee gaat, zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten.

je kunt via onze website of via e-mail contact met ons opnemen. Of loop gewoon even binnen. Je vult dan een formulier in en we kunnen een afspraak maken voor een vrijblijvende waardebepaling op een tijdstip waarop het uitkomt.

 

Neem contact op

 

 

 


Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod