Westwijk Makelaars
Blog

5 tips om je huis te verkopen in Amstelveen

5 Tips om je huis te verkopen in Amstelveen? Iedereen wil zijn huis zo snel mogelijk verkopen, tegen de hoogst mogelijke prijs. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je ervoor dat je het meeste uit je huis haalt? 

 

 Neem contact op 

 

1. Schets het juiste beeld van je huis 

Zorg er voor dat kandidaat-kopers vooraf precies weten waar ze voor komen kijken. Gaat het om een vrijstaand huis, rijtjeshuis of twee-onder-een-kapwoning? Hoeveel slaapkamers zijn er en hoe groot zijn die? Wat is de totale grond- en woonoppervlakte? Wanneer werd het pand gebouwd en voor het laatst gerenoveerd? Is er een tuin of garage? Daarnaast is het goed om te vermelden hoe de omgeving van het huis er uit ziet; is er veel groen in de buurt? Scholen, een supermarkt of busstation? In welke wijk ligt het, Westwijk of Bankras? Zet je huis in een zo positief mogelijk licht, zonder te overdrijven. Daar komen mensen tenslotte toch achter als ze komen kijken.

2.  Voer de nodige herstellingen uit 

De meeste mensen zijn niet op zoek naar een huis in Amstelveen waar nog veel aan moet gebeuren. Een investering in de nodige herstellingen betaalt zich dan ook vaak weer terug. Achterstallig onderhoud en kleine zaken waar u inmiddels wel aan gewend bent, kunnen voor een potentiële koper net de dingen zijn waar ze op afhaken. Missende dakpannen, lekkende kranen, een losse trapleuning of woekerend onkruid in de tuin. Een extra likje verf of een nieuwe brievenbus kunnen wonderen doen. En wat dacht je van die plintjes! Als de vloer niet goed ligt, pas dat aan, dit soort dingen springen in het oog. Niemand heeft er zin in. Het verhoogt direct de meerwaarde van je huis in harde euro’s. Daar mag je me na zoveel jaar op geloven.

3.    Bereid de bezichtigingen voor

Voor een bezichtiging door geïnteresseerde kopers moet je huis niet alleen tiptop in orde zijn, maar je zult je verbazen hoe veel het scheelt als je huis er ook gezellig en huiselijk uitziet. Veel licht en ruimte, netjes opgeruimd en lekker frisse geuren doen wonderen. 

Leg de nadruk op de sterke punten van je woning. Een persoonlijke touch is goed, maar het is belangrijk dat het huis wel neutraal blijft, want potentiële kopers hebben hun eigen ideeën wat ze met de ruimtes willen doen. Vermijd muffe geuren door goed te luchten, brand eventueel (geur)kaarsen, plaats een bloemetje op tafel of zet een verse pot koffie. 

4. Market via sociale media

Marketing is een kunst, en de beste manier om je huis te verkopen is door een combinatie van marketing, timing en een netwerk van potentiële kopers. Sociale media is niet meer weg te denken uit dit plaatje. Wij gebruiken platforms zoals Facebook en Instagram om je huis in de kijker te zetten. Van hieruit kun je dan gemakkelijk je huis delen met je vriendenkring, die het weer met hun kennissen kunnen delen, om op die manier je huis zo ver mogelijk te verspreiden. 

5. Schakel een verkoopmakelaar in

Een van de belangrijkste voordelen die verkoopmakelaars bieden, is om professionele foto’s te maken van je woning. De eerste selectie die mensen maken bij hun zoektocht naar een nieuw huis is tenslotte online. 

Wij weten waar de markt op reageert, wat mensen willen horen en zien. We kunnen je huis ook op de beste manieren aanbieden aan de doelgroep, bijvoorbeeld via Funda, Jaap of Pararius, en via sociale mediasites en hun eigen website. 

Ieder huis is anders in Amstelveen. We helpen je om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken, geven je tips voor renovaties en verbeteringen, en helpen je met de juridische zaken. 

Westwijk makelaars, we zijn specialisten in ons vak, en omdat we afstand kunnen nemen en onze ervaring meenemen, zijn we beter in het verkopen van je huis. De bijkomende kosten zijn snel terugverdiend doordat we je huis een groter bereik kunnen bieden en beter kunnen marketen. Met een makelaar verkoop je je huis gemiddeld sneller en voor meer geld.

Wil je nog meer tips om je huis te verkopen in Amstelveen?

 

 Neem contact op 

 

 

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod