Westwijk Makelaars
Blog

Online magazine Westwijk makelaars


Westwijk Makelaars is zeer betrokken bij de gemeenschap in Amstelveen, Westwijk in het bijzonder, en is altijd benieuwd naar de activiteiten en bezigheden van ondernemers, instellingen, verenigingen en buurtbewoners. Wij spraken met Robin de Vries, eigenaresse van de winkel Twister, gevestigd in het winkelcentrum van Westwijk.

 

 

 TWISTER


Twister: een begrip in Westwijk. Zo’n 19 jaar geleden werd de winkel Twister in het Westwijk winkelcentrum geopend. Robin werkt sinds haar 16e in de winkel en zes jaar geleden is ze de gelukkige eigenaresse van de winkel geworden. Je kunt wel zeggen dat ze een hart voor de zaak heeft.


Linkerhand op rood, rechtervoet op geel

De buurtbewoners van Westwijk kunnen voor verschillende dingen in de winkel terecht, zoals kaarten, boeken, speelgoed en het ophalen en afleveren van pakketjes bij het postNL punt in de winkel.


Eerst was het vooral een boekenwinkel, maar later kwamen er steeds meer verschillende dingen bij. Vooral ook veel speelgoed. De winkel zelf werd met de tijd mee kleurrijker en vrolijker dus zochten we uiteindelijk naar een nieuwe naam. De naam is afgeleid van het spel Twister, waarin verschillende kleuren voorkomen, wat natuurlijk speels is, iets dat terugslaat op veel dingen die verkocht worden in de winkel,” aldus Robin. 


Iedereen die weleens bij haar in de winkel is geweest en iets gevraagd heeft staat versteld. “Dat kleine blauwe oogbolletje met slijm en hinnikt? Ja hoor, hebben we. Dat ligt rechts onderin in die bak naast de gele harige bananen…’ 

Hoe dan?! Hoe weet je dat! 

 

 

 

Puzzels waren het nieuwe borrelen

Inmiddels werken ze met acht werknemers in de winkel, verspreid over de verschillende weekdagen. Door de coronacrisis hebben ze het eigenlijk drukker gehad dan ooit. Door de ‘intelligente lockdown’ waren mensen meer aan huis gebonden en gingen ze dus op zoek naar andere alternatieven.


Er werd veel lokaal geshopt en vooral producten als puzzels waren erg in trek. De coronacrisis is eigenlijk alleen maar goed geweest wat betreft de winkel,” aldus Robin.


 

Hechte community

Als onderdeel van het Westwijk winkelcentrum hebben ze leuke contacten met de andere winkeliers. Robin was zelf lid van de activiteitencommissie waarin ze samen met andere commissieleden verschillende activiteiten organiseerde voor alle ondernemers en winkeliers op het plein.


Door tijdsgebrek is Robin hiermee gestopt. Ze heeft namelijk net haar eerste kindje op de wereld gezet. Naast haar passie voor lezen en de winkel is ze dus veel op pad met haar gezin.


Pakjesboot

Je kan niet alleen voor cadeautjes, speelgoed, boeken en kantoorbenodigdheden naar Twister. Wandel ieder moment binnen en je ziet duidelijk dat er een postkantoor is! Pakketjes, pakketjes en nog eens pakketjes. Niks is teveel en je wordt altijd persoonlijk geholpen. 

 

 

 

Wat ontbreekt er nog?

Als geboren en getogen Westwijkse weet Robin veel over de buurt en het winkelcentrum te vertellen: “Het is een gezellige en diverse buurt. Multicultureel en veel jonge gezinnen. De oudere mensen trekken weg waardoor er weer plaats komt voor nieuwe jonge gezinnen. Dit houdt het ook jong en divers.”

Ze is zelf opgegroeid tegenover de winkel en ziet met de jaren mee wat er nog ontbreekt aan het winkelcentrum. Volgens haar missen er nog winkels met specifieke producten zoals tassen en schoenen. Winkels met accessoires. Als het aan Robin ligt, zou dat een aanwinst zijn voor het winkelcentrum. “Iets wat die jonge gezinnen wellicht nog meer zal aantrekken!”


 

Wij vonden het ontzettend interessant om Robin te spreken en te horen hoe het er als winkeleigenaresse aan toe gaat in Westwijk. Jullie komen haar geheid tegen in de winkel!

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod