Westwijk Makelaars
Blog

Ben je van plan om een huis te kopen in Amstelveen?

Goed idee! Amstelveen is prettig wonen en er zijn veel goede woningen beschikbaar. De wijken zijn prettig en hebben goede scholen. Amstelveen heeft een fijn stadshart en is gelegen nabij Amsterdam zowel als Schiphol. Als je op zoek bent naar een huis in een rustige omgeving maar toch vlakbij je werkplaats in Amterdam, dan is Amstelveen de juiste keuze.

Ik woon er zelf al tientallen jaren, mijn kinderen zijn in Amstelveen groot geworden. Het is een hele fijne gemeente. Al jaren taxeer ik woningen in Amstelveen en verkoop ik als makelaar huizen en doe ik ook veel aankoopbegeleiding.

 

 Neem contact op

Bereikbaarheid van Amstelveen

Amstelveen is ideaal gelegen voor mensen die werken in Amsterdam of voor werk veel op Schiphol moeten zijn. Er zijn tal van bedrijven die om die redenen voor vestiging in Amstelveen hebben gekozen. Denk aan KLM, maar ook andere multinationals zoals Canon en HP hebben hier hun hoofdkantoor. Amsterdam ligt pal ten noorden van Amstelveen en is makkelijk bereikbaar met directe buslijnen, tram en metro. Ook met eigen auto is Amstelveen goed bereikbaar via de A9 die midden door Amstelveen loopt en het ook met Schiphol verbindt. En toch is Amstelveen geen drukke stad, maar juist een oase van rust en ruimte, wat natuurlijk veel fijner wonen is.


Meer over Amstelveen

Amstelveen heeft zo’n 100.000 inwoners en er zijn daardoor dan ook volop voorzieningen. Genoeg basisscholen en alle vormen van voortgezet onderwijs. Ook sportscholen en sport verenigingen zijn er een aantal, verspreid door de stad. Zowel protestantse als katholieke kerken, zoals de Sint Urbanuskerk, hebben een lange geschiedenis in Amstelveen, en de gemeente staat ook bekend voor haar musea, onder andere her Cora Museum voor Moderne kunst en het Museum Jan van der Togt, binnenkort bekend als Jan.

Wat veel mensen naar Amstelveen trekt is de groene omgeving; het Amsterdamse bos ligt voor het grootste gedeelte in Amtelveen, er zijn een aantal parken en ook in het Groengebied Amstelland kan met volop recreëren. Tenslotte is het Stadshart tot drie jaar op een rij verkozen tot beste winkelcentrum van Nederland.


In welke wijk van Amstelveen kun je het beste gaan wonen?

Wanneer je denkt aan huis kopen in Amstelveen, dan rijst de vraag, in welke wijk? Amstelveen heeft bijna 100.000 inwoners dus er is volop keuze. In zowel uitstraling, prijs en ligging.

Westwijk behandelen we natuurlijk eerst Niet voor niets heb ik mijn kantoor vernoemd naar de wijk waarin ik zelf met veel plezier woon. Westwijk is de jongste wijk van Amstelveen, continue in ontwikkeling en voornamelijk bestaande uit laagbouw en enkele flats met veel groen eromheen. Centraal in de wijk ligt het wijkcentrum, winkels en een bibliotheek.

Bekijk hier de video rondleiding:

Gebouwd in de jaren zestig, de wijk Bankras / Kostverloren bestaat uit veel eengezinswoningen, omringd door hoge flats. In het noorden ligt winkelcentrum Kostverloren. Tussen de twee zuidelijke buurten ligt winkelcentrum Bankrashof. Centraal door de wijk loopt een parkstrook gekoppeld aan water, met voetpaden en verbindingen naar de buurten. Bewoners van de nieuwe bebouwing aan de oostrand kijken op het open landschap van de Middelpolder.

Van oorsprong een klein dorp, tegenwoordig het meest herkenbare punt van de wijk Bovenkerk is de Sint Urbanuskerk uit 1883, ontworpen door architect Pierre Cuypers, die ook het brein was achter het ontwerp van het Amsterdamse Centraal Station en het Rijksmuseum. Naast deze kerk beschikt de wijk ook over vele winkels en horecagelegenheden.

Amstelveen aan de Amstel staat bekend om het aantrekkelijk horecagebied, en een natuur- en recreatiegebied in het noorden, met open weiden, bospercelen, brede sloten en enkele moerasgebieden. Het zuiden van buitengebied Amstel heeft diverse sloten, een volkstuinencomplex, schooltuin Amstelflora, het sportcomplex Ermergohal en een aantal boerderijen.

Een goed voorbeeld van de groenarchitectuur van vóór 1940, het gebied wat tegenwoordig Elsrijk heet word al ongeveer 1000 bewoond. Deze grote wijk heeft een aantal kleinere buurten, elk met een eigen sfeer en ontstaansperiode, met veel winkels. Voornamelijk laagbouw, maar ook wat hoogbouw, kenmerkt de wijk zich verder door een aantal waterpartijen. Deze zijn niet alleen mooi, maar zorgen ook voor de afvoer van regenwater.

De wijk Groenelaan is opgezet met een sterk centrum en heeft een hoge bevolkingsdichtheid. Het bestaat uit vier woonbuurten, waarbij de loopafstand vanuit ieder punt in de wijk maximaal 800 meter is. De woonpleinen hebben allemaal een centrale parkeerplek en bewoners hebben via de voetpaden achter de woningen toegang tot openbaar groen.

Een wijk in Amstelveen met veel groen, Keizer Karelpark kent een aantal belangrijke hoofdwegen met groene aankleding. Daarnaast forse groensingels met waterpartijen die de wijk opdelen in herkenbare woonbuurten. In de straten staan bomen van de soorten waarnaar de straten vernoemd zijn, en kerken en scholen hebben ruime terreinen en grote groene plekken.

Kronenburg / Uilenstede bestaat uit het bedrijventerrein in Kronenburg en aan de andere kant de studentenflats van Uilenstede. Gekenmerkt door linden aan de kant van de meeste wegen, geven de oude bomen de wijk het karakter van een bos. De wijk heeft naast winkels onder andere een sportcomplex en een cultureel centrum met theaterzaal.

Oorspronkelijk een van de buurtschappen langs de toen voor schepen belangrijke Amstel, behoudt Nes aan de Amstel haar eigen dorpsraad, die het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester adviseren. Het is een dorp gelegen als eiland in de Gemeente Amstelveen, met een levendige gemeenschap met een eigen school, kerk, dorpshuis, diverse verenigingen en lokale bedrijven.

In de wijk Oude Dorp ligt de historische kern van Amstelveen. De buurt kenmerkt zich door smalle straten en een mengeling van oud en nieuwe bebouwing, met een grote hoeveelheid cafés en restaurants. In de zomermaanden rijdt hier nog steeds de museumtram van Amsterdam naar de Poel.

Patrimonium is een kleine bomenrijke wijk tegen het Amsterdamse Bos aan, met een oude begroeide waterloop. De wijk heeft een groot aantal oude, gewaardeerde en bekende parken. De brede Amsterdamseweg met opvallende bomen loopt centraal door de wijk.

Gebouwd in de periode 1924 tot ongeveer 1950, Randwijck is een klassieke wijk van kleine buurten met eigen voorzieningen, zoals een aantrekkelijke winkelstraat, en een gevarieerd aantal bomen en struiken. In het oudste gedeelte zijn veel huizen in de late stijl van de Amsterdamse School gebouwd.

Het Stadshart, de levendigste wijk van Amstelveen, heeft een dubbele functie: stadscentrum en woonwijk. Veel woningen dateren uit de periode 1945-1970, en daarnaast zijn veel woningen in de jaren 90 vernieuwd. Naast de bekende wekelijkse markt op vrijdag biedt het Stadshart op dinsdag plaats aan een biologische markt.

De wijken Waardhuizen en Middenhoven zijn in de jaren zeventig en tachtig gebouwd als woonerven in het groen, met veel grasstroken, heesters, bomen en paden. Waardhuizen bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen, Middenhoven bevat ook een groot aantal appartementen en bovenwoningen, met een centraal gelegen wijkpark, park Middenhoven.


 Neem contact op

 

 

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod