Westwijk Makelaars
Blog

Aan het kopen van een huis zitten een aantal voordelen. Er is volgens mij geen grotere vrijheid dan uw eigen huis te kunnen kopen. U kunt het renoveren wanneer u wilt, inrichten zoals u wilt en zelfs een nieuwe keuken installeren als u dat wilt. Vergeleken met huren heeft het veel voordelen en ook financieel is het voordeliger om een huis te kopen;

  • Het is een investering doordat je kapitaal opbouwt

  • Maandelijkse lasten staan voor de nabije toekomst vast zonder de kans op onvoorziene prijsopslagen

  • Uiteindelijk heb je je eigen huis en een stuk lagere maandelijkse lasten

  • De hypotheekrente staat momenteel erg laag

  • De hypotheekrente kun je zelfs van je inkomensbelasting af laten trekken

Als u eenmaal overwogen heeft om een huis te gaan kopen, komt hier veel bij kijken. Er is een algemeen proces te beschrijven. Nadat alle financiële zaken in orde zijn gemaakt, kunt u beginnen met oriënteren.


Neem contact op


Oriëntatie

Wanneer u op zoek gaat naar een woning moet u nadenken over de volgende dingen: waar wil ik wonen, wat past binnen mijn budget, wat voor huis zoek ik, waar moet het huis aan voldoen en niet geheel onbelangrijk, schakel ik een makelaar in om mij te helpen?


U kunt natuurlijk zelf op Funda kijken, maar als u denkt hulp nodig te hebben bij het vinden van een geschikt huis kunt u het beste een makelaar inschakelen. Samen met de makelaar bespreekt u alle wensen voor het nieuwe huis en de makelaar gaat op zoek naar geschikte huizen.


Bezichtigingen

Nadat uzelf of de makelaar een aantal potentiële huizen heeft gevonden, is het tijd om de woning te gaan bezichtigen. Het is hierbij belangrijk om een goed gevoel te hebben bij het huis en dat er een reële vraagprijs wordt gevraagd. Daarnaast zijn er een heleboel andere dingen waar gelet op moet worden bij de bezichtiging. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de lichtinval, de staat van het dak en de beglazing. Een makelaar weet precies waar hij of zij op moet letten en heeft een kritisch oog voor alle belangrijke zaken in een huis.


Een bod doen

Als u op het punt bent gekomen dat u zeker weet dat dit hét huis voor u is, moet er een bod worden gedaan. Het makkelijkste is om het bod door uw makelaar te laten doen. Een makelaar weet wat de gemiddelde prijzen op dat moment van gelijkwaardige woningen zijn en wat een reëel bod is om te doen. Daarnaast kan een makelaar goed onderhandelen over de prijs mocht dit nodig zijn.


Tekenen

Dit is natuurlijk het leukste deel van het hele proces. Zodra de koper en de verkoper hebben getekend, is er geen weg terug meer en is de koop officieel. Ook bij de ondertekening is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten zoals de vermeldde verkoopprijs en de identiteit van de koper en de verkoper.


Als makelaar help ik u graag bij het kopen van een huis.

 

 Neem contact op

 

 

 


Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod