Westwijk Makelaars
Blog

Online magazine Westwijk makelaars: interview met het park in Westwijk (Grand hotel Amstelveen, Bistro Nice, NTC de Kegel en Bowling de Kegel)Westwijk Makelaars is zeer betrokken bij de gemeenschap in Westwijk en is altijd benieuwd naar de activiteiten en bezigheden van ondernemers, instellingen, verenigingen en buurtbewoners. Wij spraken deze keer met Esmeralda Meijer, medewerkster op de corporate sales afdeling van het Grand Hotel Amstelveen.


The one-stop-hospitality-shop Amstelveen


In het hart van Westwijk ligt een park met verschillende faciliteiten. Ideaal voor een vakantie in eigen land (of eigen stad), zoals velen van ons dat dit jaar zullen doen of al hebben gedaan.

Op het park bevindt zich het Grand Hotel Amstelveen, bistro Nice, een fitnesscentrum, een bowlingcentrum, tennisbanen en sinds kort ook een padelbaan.


Helemaal top

Het Nationaal Tennis Centrum de Kegel Amstelveen is een uniek sportcentrum. Behoorlijk prestigieus want er is een mix van top- en breedtesport. De KNLTB (De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) is er bijvoorbeeld gehuisvest voor de trainingen van alle selecties en tevens is er veel ruimte voor recreatief tennis, badminton en padel. En dat in onze Westwijk!


Alles in één in Amstelveen

Het Grand Hotel bestaat al sinds 1993. Het bowlingcentrum de Kegel en bistro Nice, wat voorheen Het Gerecht heette, bestaan al iets langer. Sinds vorig jaar december (2019) is het park uitgebreid met extra tennisbanen en sinds dit jaar ook met een padelbaan.

Paddelen is een nieuwe tak van sport en voor iedere gast leuk om een keertje uit te proberen. Zoals de hotelmanager zegt: “we zijn een one-stop-hospitality-shop. Gasten hoeven bij wijze van spreken niet van het park af om zich te vermaken.”


Voor ieder wat wils

Het park ontvangt zowel internationale als zakelijke en particuliere gasten. De internationale en zakelijke gasten zijn met name in het hotel te vinden. Esmeralda: “Buurtbewoners en vaste gasten uit de omgeving komen vaak naar ons park om een hapje te eten in de gezellige bistro, een balletje te slaan op de tennisbaan of een avondje te bowlen.” Voor zowel kinderen en volwassenen heeft het park genoeg vertier te bieden.


Lokale betrokkenheid

Eens in de zoveel tijd worden er activiteiten georganiseerd op het park om vooral lokale bewoners te trekken. Zo doet het hotel graag mee met nationale burendag en organiseert het bowlingcentrum thema-avonden zoals hardcore of zomer bowlen. Het tennispark nodigt buurtbewoners op open dagen uit om een kijkje te komen nemen.


Naar mijn idee neemt de gezelligheid en het aantal activiteiten dat voor buurtbewoners wordt georganiseerd in Westwijk steeds meer toe. Ook de gemeente zet zich hier hard voor in,” aldus Esmeralda.

 

 

Ga een keertje langs om te kijken of de padelbaan uit te proberen! 

 

Amstelveense kaas en wijn

Om ook lokaal meer betrokken te zijn met ondernemers, probeert het park vooral zaken te doen met lokale leveranciers. Zo hebben zij een lokale samenwerking met Clara Maria, de kaas en klompen boerderij in Amstelveen, en halen zij hun wijnen bij de Wijnschuur vandaan. Ook bedrijven die rondom het park liggen, brengen graag hun gasten naar het park toe. Zo ontstaan er lokale leuke contacten onder de ondernemers in Amstelveen.


Wij vonden het ontzettend interessant om Esmeralda te spreken en te horen over alle faciliteiten van het park. Wellicht dat we op een later tijdstip de losse onderdelen extra belichten.

 

 

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod