Westwijk Makelaars

Rust op woningmarkt keert enigszins terug na gekte tijdens Corona.

Het lijkt alweer een tijd achter ons te liggen, de gekte op de woningmarkt tijdens de twee jaar durende Corona pandemie. Inmiddels hebben we weer met nieuwe situatie te maken, de oorlog in de Oekraïne. Met als gevolg een gierende inflatie door gestegen energieprijzen en daarmee oplopende hypotheekrentes. Al met al geen fijne voedingsbodem voor de huizenmarkt zou je verwachten.

Nu is het zo dat de vraag naar woningen het aanbod nog steeds overstijgt en dit heeft als gevolg dat prijzen voorlopig niet echt zullen gaan dalen! Wat wij merken is dat het aantal bezichtigingen op woningen aan het afnemen is, echter dat de mensen die komen kijken wel conctreter ziijn. Waar we tijdens Corona soms wel 40 aanvragen op een pand kregen zijn dat er momenteel ca. 10. De concurrentie wordt dus minder. Eigenlijk zou je kunnen concluderen dat de markt weer terug gaat naar een soort van normaal. De tijd van extreem overbieden is ook op zijn retour al hebben we links en rechts nog rare uitschieters! Goed nieuws dus voor de huizenzoekers. Ondanks het feit dat de hypotheekrentes sinds het begin van het jaar verdubbeld zijn ligt deze nog steeds op een historisch laag niveau. Zeker omdat de gestegen inflatie al behoorlijk ingeprijst lijkt op de kapitaalmarkt.

We gaan dus weer een nieuw tijdperk in waarbij kopers en verkopers meer in balans gaan komen. Dat is een veel gezondere situatie voor iedereen.

Ik hou u op de hoogte!

Hartelijke groet,

Wim Loos K-RMT

Westwijk Makelaars 

 

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod