Westwijk Makelaars
Blog

Westwijk Makelaars is zeer betrokken bij de gemeenschap in Westwijk en is altijd benieuwd naar de activiteiten en bezigheden van ondernemers, instellingen, verenigingen en buurtbewoners. Wij spraken deze keer met On en Adri van bloemenwinkel On’s Flowerdecor in het winkelcentrum van Westwijk.Van IT-er naar bloemiste


On Lumsai komt oorspronkelijk uit Thailand, maar kwam voor de liefde naar Nederland en woont hier inmiddels alweer 16 jaar. Voorheen werkte On bij een groot computerbedrijf in Thailand, maar toen ze in Nederland kwam, werd ze getrokken door alle mooie, kleurrijke bloemenwinkels. On’s man, Adri, heeft haar aangespoord om haar passie te volgen. En zo gezegd, zo gedaan…

 

 


Van Mijdrecht naar Amstelveen

In september 2011 is On begonnen met een winkel in Mijdrecht nadat ze haar opleiding aan het Boerma instituut voor Floral Design in Aalsmeer had afgerond. Daarna kwam er een tweede winkel bij in het winkelcentrum van Westwijk, maar dit bleek al snel te druk te zijn. Toen is de winkel in Mijdrecht gesloten en is On verder gegaan met de prachtige winkel in Amstelveen. On werkt samen met een ander personeelslid in de winkel en haar man Adri doet de administratie.

 

 


Veldbloemen, kerststukken of een trouwboeket

Buurtbewoners kunnen bij On terecht voor van alles en nog wat. Bloemstukken voor begrafenissen, trouwerijen, andere speciale gelegenheden of natuurlijk voor de normale bosjes bloemen die in de winkel liggen. Adri: “Welke bloemen er te verkrijgen zijn, hangt van het jaargetij af. Op dit moment zijn er veel veldbloemen in de boeketten terug te zien.”


Met speciale festiviteiten doet On ook graag mee. Zo staat ze bij de braderie met haar eigen tentje en maakt ze in december speciale kerststukken of in het voorjaar leuke paasboeketten. Natuurlijk is alles ook op aanvraag te verkrijgen.


Diversiteit

Met een winkel in het winkelcentrum van Westwijk hebben On en Adri ook een kijk op eventuele verbeteringen.

 

 


Het zou goed zijn voor Westwijk om meer variatie in de soorten winkels te creëren. Zo zijn er veel eettentjes, maar geen schoenenwinkel, kledingwinkels en doe-het-zelf winkels. Deze zouden nog toegevoegd kunnen worden voor meer diversiteit,” aldus Adri.

Wij vonden het ontzettend interessant om On en Adri te spreken en te horen over hun bloemenwinkel: On’s Flowerdecor. Voor een bosje bloemen of speciaal boeket kunnen jullie bij hen terecht!

 

 


Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod