Westwijk Makelaars
Blog

Westwijk Makelaars is een jong makelaars kantoor dat zich gespecialiseerd heeft in aan- en verkoop begeleiding van woningen in Amstelveen en omstreken. Wij zijn een laagdrempelig makelaarskantoor met een persoonlijk aanpak en 24/7 service. Wij kennen de Amstelveen als geen ander en brengen u graag in contact met de juiste mensen

In principe noemen we alle bebouwing van de afgelopen 30 ‘nieuwbouw’. Na de Tweede Wereldoorlog waren er zoveel huizen vernietigd dat er massaal nieuwe woonwijken uit de grond gestampt moesten worden.

In Amstelveen is de nieuwbouwgrond schaars maar er zijn projecten aan de gang. Wilt u een nieuwbouwwoning kopen dan kunnen we samen naar de mogelijkheden kijken.

Neem contact op.

Deze waren echter niet altijd van goede kwaliteit en zijn in de loop der jaren vervangen door wat we nu nieuwbouw noemen. Maar, met nieuwbouw bedoelen we natuurlijk ook de recentelijk gebouwde woningen; woningen die nog door niemand anders bewoond zijn geweest.

Een nieuwbouw woning in Amstelveen kopen

Als je een nieuwbouwwoning gaat kopen werkt het net allemaal even wat anders dan een huis kopen wat al eerder een eigenaar heeft gehad. Het is verstandig om een makelaar in te schakelen die je hiermee kan helpen.

Ook in Amstelveen wordt nog altijd stevig gebouwd, en op verschillende locaties. Het gaat dan ook niet alleen over specifieke nieuwbouwwijken zoals de Scheg aan de Noorderlegmeerpolder, maar ook over individuele gebouwen zoals de aanleg van een appartementengebouw aan de Groen van Prinstererlaan.

Wat komt er kijken bij nieuwbouw?

Als je een nieuwbouw woning wilt gaan kopen krijg je te maken met meer- en minderwerk, bouwtermijnen en een bouwdepot.

Door de huizencrisis zit de vraag naar nieuwbouwwoningen weer in de lift, en er is dan ook weer meer ruimte voor onderhandelingen over de koopprijs, bouwrente en de kosten van eventueel meer- of minderwerk. Als je een nieuwbouwwoning gaat kopen krijg je te maken met de volgende kosten

  • Advies- en bemiddelingskosten

  • Bereidstellingsprovisie

  • Rente en kosten overbruggingskrediet

  • Notariskosten hypotheekakte en evt. aanvragen NHG

  • Hypotheekrente tijdens de bouw, bouwrente en boeterente

  • Meerwerk, tuinaanleg, erfafscheiding en bestrating, verhuizen en inrichten

De voordelen van nieuwbouwwoningen zijn duidelijk; zeker vergeleken met panden van dertig jaar geleden of meer zijn ze duurzaam en energiezuinig, en voldoen aan de laatste minimumeisen van bouwtechnieken en materialen. Dit merk je dan ook al snel in de verminderde onderhoudskosten, zeker in de eerste jaren zullen die er zo goed als niet zijn.

Als je al bezig bent met de aankoop voordat de plannen gerealiseerd zijn heb je ook nog mogelijkheden voor aanpassingen en opties. Ook zijn er geen overdrachtskosten omdat er geen eerdere eigenaar van het huis is geweest.

Nieuwbouw in Amstelveen

Er is niet heel veel ruimte meer voor uitbreidingen in Amstelveen. Gelegen tussen Amsterdam aan de ene kant en Schiphol aan de andere kant, zijn er maar een bepaald aantal plekken waar nieuwbouwwijken kunnen komen staan. Voorlopig zal de Scheg aan de Noorderlegmeerpolder dan ook de laatste grote nieuwbouwwijk van Amstelveen zijn. De wijk Westwijk Zuidoost is inmiddels bijna afgerond, alleen Westwijk Zuidwest krijgt er nog ruim duizend nieuwe woningen bij.

Maar behalve de nieuwe woonwijken, zijn er nog tal van locaties waar oudere panden vervangen worden door nieuwbouw. Zo zijn er plannen voor nieuwe koopappartementen aan de Acacialaan 20-22, een appartementengebouw voor ruim 300 huurwoningen aan de Groen van Prinstererlaan, 57 appartementen aan de Haagbeuklaan, 45 koopappartementen aan de Handelsweg, een zorgcentrum met huur- en koopappartementen aan de Klaasje Zevenster en 35 woningen inclusief een aantal villa’s aan de Oostelijke Poeloever.

Er worden ook 19 koopwoningen gerealiseerd aan de Appelaan/Notenlaan, en zo’n 350 op de Carmenlaan. De Maalderij krijgt zo’n 52 koopwoningen en er zullen ook woningen gebouwd worden op de Middenwaard, waar een geplande snelweg nooit is gerealiseerd. Verder nog op de Oostelijke Poeloever, de Startbaan, Texelstraat en op Zonnestein.


Westwijk Makelaars is een jong makelaars kantoor dat zich gespecialiseerd heeft in aan- en verkoop begeleiding van woningen in Amstelveen en omstreken. Wij zijn een laagdrempelig makelaarskantoor met een persoonlijk aanpak en 24/7 service. Wij kennen de Amstelveen als geen ander en brengen u graag in contact met de juiste mensen.

 
Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod