Remember to come back in september!

Remember to come back in september!

Sell in may and go away, but remember to come back in september! Deze gevleugelde beurs uitspraak was één van de vele wijsheden die ik als jonge beurshandelaar meekreeg van mijn Seniors. Toen ik na  10 jaar de overstap maakte van de beurshandel naar het hypotheekadvies en het makelaarsvak bleek die wijsheid vooral van toepassing op de woningmarkt.

In de zomervakantie gebeurd er bar weinig qua nieuw aanbod, je kunt een kanon afschieten zonder iemand te raken, en deze zomer was extra lang vanwege de “random” vakantiespreiding. Inmiddels begint het aanbod weer op gang te komen en op 30 september a.s. staat de halfjaarlijks terugkerende “open huizen dag” weer voor de deur. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur kunt u zonder afspraak te maken langs gaan bij de deelnemende woningen.

Dit initiatief is ooit in het leven geroepen om potentiele kopers op een laagdrempelige  manier kennis te laten maken met het woningaanbod in Nederland. Tijdens het dieptepunt van de crisis in 2013 was het zelfs gewoon om het evenement iedere maand terug te laten keren.

Nu anno 2017 kun je jezelf nauwelijks voorstellen dat er nog niet zo lang geleden een enorme malaise is geweest op de woningmarkt. De olievlek rondom de grote steden breid zich in rap tempo uit naar de periferie en woningen lijken niet meer aan te slepen. Je zou dus denken dat die “open huizen route” niet meer zo zinvol is omdat je toch bijna geen kans meer maakt als starter!

Westwijk Makelaars adviseert starters om nu hun grenzen te verleggen en zich te oriënteren in “Het Groene Hart”. Op slechts 20 minuten van Amstelveen zijn nog steeds “pareltjes” te koop voor betaalbare prijzen! Ga op 30 september gerust langs bij de deelnemende woningen. Wellicht zit er iets van uw gading tussen! Mocht u advies nodig hebben voor een aankoop, bel ons gerust! 020-6400300

 

Met vriendelijke groet,

 

Wim Loos

Westwijk Makelaars

K-RMT gecertificeerd makelaar wonen

 

 

 

 

 

img

Wim Loos

Gerelateerde posts

Westwijk Makelaars, Zaai Amstelveen?

Westwijk Makelaars saai? Uhhh...zoiets schrijf je toch niet over je je eigen makelaardij! Nou...

Verder lezen
door Wim Loos

10 jaars rente kruipt weer naar laagste niveau!

Goed nieuws voor mensen die op het punt staat een huis te kopen en voor diegene die aan een rente...

Verder lezen
door Wim Loos

Druk, druk, druk!

Zo ja .... moest even na denken over de titel van deze blog, maar het is toch de meest...

Verder lezen
door Wim Loos