Lerarentekort dreigt door krapte woningmarkt Amstelveen.

Lerarentekort dreigt door krapte woningmarkt Amstelveen.

Het Amstelveens Nieuwsblad schrijft vandaag in haar katern WONEN over de gevolgen van de overspannen woningmarkt in Amstelveen.

De Amstelveense fractie van D66 schetst in dit artikel de vrees van een lerarentekort als gevolg van het feit dat met name beginnende leraren geen betaalbare woning meer kunnen vinden in Amstelveen. Gevolg van de krapte op de woningmarkt zou kunnen zijn dat er in de nabije toekomst kinderen thuis komen te zitten door een gebrek aan leraren. Dit vanwege het feit dat zij gezien lange reistijden mogelijk niet meer bereid zijn om hier te komen werken, of  met een nog grotere impact, dat zij uit Amstelveen vertrekken om elders te gaan werken waar het goedkoper wonen is. Reden om de alarm bel te rinkelen!

Dit artikel wordt ondersteund door een ingezonden brief naar het Amstelveens Nieuwsblad van een bevlogen moeder die terecht schetst dat het slecht gesteld is met het woningaanbod voor jonge starters. Als je kind op zijn 30ste nog thuis moet wonen omdat er geen betaalbaar alternatief is, ontstaat er toch een beetje een ongezonde situatie!

Zelf ben ik ook vader van twee opgroeiende zoons die momenteel nog met hun opleiding bezig zijn. Ook voor hun vraag ik me op dit moment af of zij tegen de tijd dat zij van school komen hier in de buurt nog een  betaalbare woning kunnen kopen of huren. Werk aan de winkel voor de gemeente Amstelveen om voor dit probleem en oplossing te vinden. Uiteindelijk wil je als geboren en getogen Amstelvener niet de dat je jezelf gedwongen in de periferie moet gaan vestigen. Uiteindelijk zijn wij als inwoners van Amstelveen allemaal gebaat bij een sociale cohesie. Die bereik je alleen als de jeugd die hier is opgegroeid en naar school is ging, op zijn minst in de directe omgeving van hun sociale kennissenkring kan blijven wonen!

Met vriendelijke groet,

Wim Loos

Westwijk Makelaars

K-RMT gecertificeerd makelaar wonen

 

 

 

 

img

Wim Loos

Gerelateerde posts

Westwijk Makelaars, Zaai Amstelveen?

Westwijk Makelaars saai? Uhhh...zoiets schrijf je toch niet over je je eigen makelaardij! Nou...

Verder lezen
door Wim Loos

10 jaars rente kruipt weer naar laagste niveau!

Goed nieuws voor mensen die op het punt staat een huis te kopen en voor diegene die aan een rente...

Verder lezen
door Wim Loos

Druk, druk, druk!

Zo ja .... moest even na denken over de titel van deze blog, maar het is toch de meest...

Verder lezen
door Wim Loos