Funda, Funda en Funda!

Funda, Funda en Funda!

In de makelaarsbranche bestaat tenminste één oude wijsheid! Voor een snelle en goede verkoop van een woning zijn 3 zaken belangrijk namelijk: Locatie, Locatie en Locatie!

Daarnaast is het succesvolle presentatie platform Funda.nl een belangrijke steunpilaar voor de makelaars om een woning aan te bieden aan het grote publiek. Iedereen die zijn woning gaat verkopen wil immers dat zijn woning op Funda.nl geplaatst wordt,  temeer omdat iedereen die een woning wil kopen iedere dag op Funda.nl kijkt!

Voor diegenen die de krantenberichten de afgelopen weken een beetje hebben gevolgd, moet het zijn opgevallen dat het “paradepaardje van de woningsites” volop in het nieuws is geweest. Er zijn kapers op de kust om het succesvolle Funda.nl over te nemen. Vooralsnog is een bod van € 240.000.000,- van een Amerikaanse durfinvesteerder afgewimpeld door de aandeelhouders, maar gezien het feit dat dit soort bedragen geboden worden,  geeft het wel aan dat het een kwestie van tijd is dat dit gaat gebeuren!

Funda.nl is in principe nu al beschikbaar voor iedereen die zijn woning wil verkopen. Het Algemeen Dagblad (AD) suggereerde vorige week in een artikel zelfs dat een eventuele overname zou leiden tot het einde van de traditionele makelaar! Of dit daadwerkelijk  het geval is waag ik te betwijfelen, echter dat de rol van de traditionele makelaar gaat veranderen staat als een paal boven water!

Makelaars zullen zichzelf  moeten gaan vernieuwen en onderscheiden! Niet alleen op het gebied van moderne presentatie methodes zoals 2 en 3D plattegronden, 360 graden foto’s en VR  (virtual reality) rondleidingen door woningen. Dat kunnen we tenslotte allemaal! Nee, makelaars zullen  hun traditionele dienstverlening structureel moeten aanpassen naar een veel meer adviserende rol, een verbindende factor in de buurt, een contactlegger en een deeldienst aanbieder voor diegene die daar behoefte aan  hebben. Westwijk Makelaars gelooft in deze nieuwe rol voor de makelaar en zijn ook klaar voor uw woontoekomst!

 

Met vriendelijke groet,

Wim Loos

Westwijk Makelaars

K-RMT gecertificeerd makelaar wonen

 

img

Wim Loos

Gerelateerde posts

Westwijk Makelaars, Zaai Amstelveen?

Westwijk Makelaars saai? Uhhh...zoiets schrijf je toch niet over je je eigen makelaardij! Nou...

Verder lezen
door Wim Loos

10 jaars rente kruipt weer naar laagste niveau!

Goed nieuws voor mensen die op het punt staat een huis te kopen en voor diegene die aan een rente...

Verder lezen
door Wim Loos

Druk, druk, druk!

Zo ja .... moest even na denken over de titel van deze blog, maar het is toch de meest...

Verder lezen
door Wim Loos