Druk, druk, druk!

Druk, druk, druk!

Zo ja …. moest even na denken over de titel van deze blog, maar het is toch de meest toepasselijke gedachte die vanochtend door mijn hoofd schoot. Zelf druk met 2 nieuwe verkopen, (opwaartse) druk op woningprijzen hier in Nederland en ook druk met alle nieuwe berichten over de kabinetsplannen m.b.t. de hypotheekrente aftrek, de problemen in de (nieuw)bouw, de plannen van de FED en de ECB en veel nieuwe ontwikkelingen bij de woningsite Funda (waar ik u binnenkort ook over zal berichten) Er was werkelijk een vloedgolf aan onderwerpen die betrekking hebben op de woningmarkt welke ik de afgelopen weken aan had willen stippen in de blog, maar ik was gewoon even te druk! Mijn excuus daarvoor!

Inmiddels aangekomen in iets rustiger vaarwater las ik vanochtend een interessant artikel over de woningmarkt in Nieuw-Zeeland. De woningprijzen zijn tot ongekende hoogte gestegen! De gemiddelde woningprijs aldaar is gestegen naar NZ $ 845.000,- (omgerekend € 500.000,-)

In Nieuw Zeeland heeft de nieuwe premier Jacinda Ardern aangekondigd dat buitenlanders geen woningen meer mogen kopen, omdat deze (vooral chinezen) in toenemende mate speculeren met onroerend goed in het land. De opwaartse druk die dit met zich mee breng zorgt ervoor dat er geen betaalbare woningen voor starters meer zijn en daar moet een eind aan komen.

In Nederland ligt de gemiddelde woningprijs op dit moment op €265.000,- dus als we naar het voorbeeld van Nieuw Zeeland kijken lijkt de rek er nog lang niet uit!

Persoonlijk vind ik dit geen goede ontwikkeling ondanks het feit dat ik huizenbezitter ben. Voor mijn kinderen hoop ik dat de druk van de woningmarkt zal afnemen, want waar moeten zij straks naar toe?

Overheids ingrijpen kan hier ook niet uitblijven!

 

Met vriendelijke groet,

 

Wim Loos K-RMT

Westwijk Makelaars

 

img

Wim Loos

Gerelateerde posts

Nieuwbouw project “De Scheg” Westwijk Amstelveen

...

Verder lezen
door Wim Loos

Westwijk Makelaars, Zaai Amstelveen?

Westwijk Makelaars saai? Uhhh...zoiets schrijf je toch niet over je je eigen makelaardij! Nou...

Verder lezen
door Wim Loos

10 jaars rente kruipt weer naar laagste niveau!

Goed nieuws voor mensen die op het punt staat een huis te kopen en voor diegene die aan een rente...

Verder lezen
door Wim Loos