Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/wwmakelaar/domains/westwijkmakelaars.nl/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 646
5 tips om je woning goed te verkopen - Westwijkmakelaars.nl - Uw makelaar in de omgeving

Vergelijk aanbiedingen

5 tips om je woning goed te verkopen

Iedereen wil zijn huis zo snel mogelijk verkopen, tegen de hoogst mogelijke prijs. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je er voor dat je het meeste uit je woning haalt?

Schets het juiste beeld van je woning

Zorg er voor dat kandidaat-kopers van te voren precies weten waar ze voor komen kijken. Gaat het om een vrijstaand huis, rijtjeshuis of twee-onder-een-kap? Hoeveel slaapkamers er zijn en hoe groot zijn die? Wat is de totale grond- en woonoppervlakte? Wanneer werd het pand gebouwd en wanneer voor het laatst gerenoveerd? Is er een tuin of garage? Daarnaast is het goed om te vermelden hoe de omgeving van de woning er uit ziet; is er veel groen in de buurt? Scholen, een supermarkt of busstation? Zet je woning in een zo positief mogelijk licht, zonder te overdrijven. Daar komen mensen tenslotte toch wel achter als ze komen kijken.

Voer de nodige herstellingen uit

De meeste mensen zijn niet op zoek naar een huis waar nog veel aan moet gebeuren. Een investering in de nodige herstellingen betaalt zich dan ook vaak weer terug. Achterstallig onderhoud en kleine zaken waar u inmiddels wel aan gewend bent, kunnen voor een potentiële koper nu net de dingen zijn waar ze op afhaken.

Missende dakpannen, lekkende kranen, een losse trapleuning of onkruid in de tuin. Een extra likje verf of een nieuwe brievenbus kunnen wonderen doen. En wat dacht je van die plintjes! Als de vloer goed ligt pas dat aan, dat soort dingen springen in het oog. En niemand heeft er zin in. Het verhoogt direct de meerwaarde van je huis in echte euro’s. Daar mag je me na zoveel jaar op geloven.

Bereid de bezichtigingen voor

Voor een bezichtiging door geïnteresseerde kopers moet je huis niet alleen tip top in orde zijn, maar je zult je verbazen hoe veel het scheelt als je huis er ook gezellig en huiselijk uit ziet. Veel licht en ruimte, opgeruimd en lekkere frisse geuren doen wonderen.

Leg de nadruk op de sterke punten van je woning. Een persoonlijke touch is goed, maar het is belangrijk dat de woning wel neutraal blijft, want potentiële kopers hebben hun eigen ideeën wat ze met de ruimtes willen doen. Vermijd muffe geuren door goed te luchten, laat eventueel (geur)kaarsen branden, plaats een bloemetje op tafel of zet een verse pot koffie.

Market via sociale media

Marketing is een kunst, en de beste manier om je huis te verkopen is door een combinatie van marketing, timing en een netwerk van potentiële kopers. Sociale media is niet meer weg te denken uit dit plaatje. Wij gebruiken platforms zoals Facebook en Instagram om je woning in de kijker te zetten. Van hieruit kun je dan gemakkelijk je eigen huis delen met je vriendenkring, die het weer met hun kennissen kunnen delen, om op die manier je huis zo ver mogelijk te verspreiden.

Schakel een verkoopmakelaar in

Een van de belangrijkste voordelen die verkoopmakelaars bieden is professionele foto’s te maken van je woning. De eerste selectie die mensen maken bij hun zoektocht naar een nieuwe woning is tenslotte online.

Wij weten waar de markt op reageert, wat mensen willen horen en zien. We kunnen je huis ook op de beste manieren aanbieden aan de doelgroep, bijvoorbeeld via Funda, Jaap of Pararius, en via sociale media sites en hun eigen website.

Ieder huis is anders. We helpen je je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken, tips voor renovaties en verbeteringen, en helpen je met het juridische zaken.

Westwijk makelaars, we zijn specialisten in ons vak, en beter in het verkopen van je huis omdat we afstand kunnen nemen en onze ervaring meenemen. De bijkomende kosten zijn snel terugverdiend doordat ze je woning een groter bereik kunnen bieden en beter kunnen marketen. Met een makelaar verkoop je je woning gemiddeld sneller en voor meer geld.

Wil je weten hoe ik je huis in de markt zal zetten? Neem dan contact met me op.

img

Hans Breuker

Gerelateerde berichten

Makelaar Amstelveen

Als je zoekt naar een Amstelveense makelaar zit je bij Westwijk makelaars goed! Kort even...

Lees verder
door Wim Loos

Huis verkopen in Aalsmeer

Huis verkopen Aalsmeer? Als u uw huis wil verkopen maar er staan in de buurt al meerdere huizen te...

Lees verder
door Wim Loos

Huis kopen Aalsmeer

Huis kopen Aalsmeer Huis kopen Aalsmeer? Het is fijn wonen in Aalsmeer. Een derde van het gebied...

Lees verder
door Wim Loos

Word lid van de discussie