10 jaars rente kruipt weer naar laagste niveau!

10 jaars rente kruipt weer naar laagste niveau!

Goed nieuws voor mensen die op het punt staat een huis te kopen en voor diegene die aan een rente herziening toe zijn. Na een stijging van de 10 jaars benchmark met als hoogste niveau 0,752% op 6 juli van dit jaar is de lange rente weer sluipenderwijs gedaald naar 0,44% vandaag de dag.  Het laagste punt in de 10 jaars rente dit jaar lag op 0,421% en dat was op 12 april van dit jaar.

Het ziet er naar uit dat deze trend zich doorzet, hetgeen zich ook weer zal door vertalen in lagere hypotheekrentes. Ik heb het al een eerder aangegeven, maar de toegenomen concurrentie door nieuwe toetreders op de hypotheekmarkt zorgt ervoor dat de grote drie Rabo, ABNAMRO en ING momenteel ook zeer scherpe tarieven aanbieden. Hoe anders was dit, zo pak hem beet, 2 jaar geleden toen met name de 3 genoemden er nog schandalig hoge marges op nahielden. Maar goed de wal keer het schip en de markt doet zijn werk.

Overigens is het zo dat ik zelf mijn rente steeds voor 1 jaar vast zet, omdat dit nu eenmaal de goedkoopste maandlast oplevert. Voor mij is het een sport, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Wie nu zijn rente voor 10 jaar tegen 1,6% vast kan zetten doet op zich natuurlijk geen slechte zaak.  Persoonlijk denk ik dat we nog lagere tarieven gaan zien temeer omdat er onderhuidse tekenen zijn voor een naderende recessie in de USA. Beursen bereiken record na record en op een gegeven moment krijgen beleggers hoogtevrees. Het moment dat iedereen uit aandelen wil stroomt het geld automatisch weer naar de obligatiemarkt toe, en dat vertaald zich dus weer in lagere rentes.

De Telegraaf van vandaag schrijft over de gevolgen van de lage rente en het grenzeloze vertrouwen dat de huidige huizenkoper heeft in de woningmarkt anno nu. In de link hieronder kunt u het artikel lezen. Veel plezier met het artikel.

 

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1130042/kopers-blijf-koel

 

 

img

Wim Loos

Gerelateerde posts

Westwijk Makelaars, Zaai Amstelveen?

Westwijk Makelaars saai? Uhhh...zoiets schrijf je toch niet over je je eigen makelaardij! Nou...

Verder lezen
door Wim Loos

Druk, druk, druk!

Zo ja .... moest even na denken over de titel van deze blog, maar het is toch de meest...

Verder lezen
door Wim Loos

Lerarentekort dreigt door krapte woningmarkt Amstelveen.

Het Amstelveens Nieuwsblad schrijft vandaag in haar katern WONEN over de gevolgen van de...

Verder lezen
door Wim Loos